Hva er discgolf

Idretten startet i USA på 1960-tallet – like etter at frisbeen ble oppfunnet. Det finnes over 3000 frisbeegolfbaner rundt om i verden, og sporten har hatt en vekstrate på rundt 15% globalt de siste 10 årene. I Norge har antallet baner mer enn doblet seg i løpet av de siste 5 årene og det finnes nå over 60 baner totalt. En stor del av frisebeegolfens appell kommer av at det er enkelt å sette i gang. Det er en sport som alle kan drive på sine egne premisser. Frisbeegolf er en moderne idrett som kombinerer mosjon, sosialt samspill og glede av den omkringliggende naturen.


Discgolf en idrett for alle

Frisbeegolf (også kalt Diskgolf) har vokst fra en marginalhobby til en populær sport blant mennesker i alle aldre. Idretten er i stor vekst over hele verden. I Skandinavia er det mer enn 450 frisbeegolfbaner. Sporten appellerer til alle. Både barn i skolealder og eldre kan spille frisbeegolf og ikke minst kan de gjøre det sammen. I tillegg rekrutterer frisbeegolf mange som har sluttet med annen aktividrett som vil ha en ny spennende fritidsaktivitet. Spillet er lett og forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende.
Det grunnleggende prinsippet i frisbeegolf er svært likt tradisjonell golf. I frisbeegolf er imidlertid kølle og ball erstattet med golf frisbeer (disker) som kommer i mange former og vekter med forskjellige egenskaper. I stedet for et hull i bakken, er målet i frisbeegolf en metallkurv. Den spilleren som bruker minst antall kast i løpet av runden vinner.

Frisbeen (Disken)

I motsetning til tradisjonell golf hvor man  trenger kostbart utstyr for å komme i gang,  så trenger man i prinsippet bare en frisbee i frisbeegolf.  En frisbee koster fra 130–200 kroner.
Frisbeene er delt i tre hovedkategorier:
• Putter.
• Mellomdistanse.
• Driver.


Instruksjons video av de mest brukte kastene i frisbeegolf:

                          Putting                                                     Backhand                                              Sidearm(forhand)